Следвайте Гласове в  По препоръка на МОК руските (и беларуски)

...
Следвайте Гласове в  По препоръка на МОК руските (и беларуски)
Коментари Харесай

Русия и Китай си организираха зимна младежка олимпиада

Следвайте " Гласове " в 

По рекомендация на МОК съветските (и беларуски) спортисти нямат право да вземат участие на интернационалните надпревари. Или в случай че въпреки всичко бъдат позволени от съответната интернационална федерация, те би трябвало да бъдат записани като неутрални - без народен байрак и държавни знаци по екипите, без химн и без да се загатва от коя страна са. Причината за това е общоизвестна - съветската инвазия (подкрепена и от Беларус) в Украйна.
Но, става известно, това не е проблем за Китай. Най-голямата азиатска страна провежда и одобри III Руско-китайски зимни юношески игри и те се състояха в Чанчун, провинция Цзилин (първите две издания бяха през 2016 и 2018 г.).

Участваха над 100 съветски състезатели (до 20 г.) по 7 типа спорт (ски тичане, ски акробатика, ски-алпийски дисиплини, шорттрек, кънки тичане и кърлинг), като в тяхна чест се вееше националният им байрак и звучеше държавният химн, тъй като форумът не бе под егидата на МОК или на някоя интернационална спортна федерация.
И това в действителност беше
единственото интернационално съревнование за руснаците

през този зимен сезон, в който съответните федерации ги отстраниха от своите съревнования.
Сред участниците бяха международните първенци по ски тичане за юноши Савелий Коростельов и Александър Ившин, международната шампионка по сноуборд София Надиршина, медалисти от огромни шампионати по фигурно пързаляне и други зимни спортове. 
В последна сметка Русия е победител с общо 93 медала (31 златни), до момента в който домакините от Китай останаха с 31 оценки (15 златни). 
Алтернативните игри (младежките олимпийски игри под егидата на МОК ще са през януари 2024 година в Гангвон, Корея) са имали и интензивно медийно отразяване в двете страни, само че не се е минало и без рядкости. Явно комплицирани от условието в международен мащаб да не се извършва съветският химн на церемонии по награждаване, в първия ден уредниците не са пуснали химна в чест на Савелий Коростельов.
" Някой от момчетата го пусна от телефона си - споделя ски бегачът. - А вечерта Елена Вялбе (б.р. - президентката на съветската ски федерация) отиде при уредниците и им изясни, че на тези игри няма проблем да пускат нашия химн. Китайците схванаха, че са се объркали и на идващия ден химнът се появи. Но не ни бяха разбрали напълно, тъй като го пуснаха " кръгово ". И той не свършва - стартира още веднъж и още веднъж, а ние си стоим на почетната стълбичка... "
Въпреки гафа съветският състезателен министър Олег Матицин не пропусна да направи агитация, както и да похвали Китай за организацията на игрите, минали
под мотото " Дружба, съдействие, продан, напредък ".
" В продължение на доста години Русия и Китай си сътрудничат сполучливо по въпросите на спорта и обмяната на опит в организирането на подготвителния развой. В рамките на руско-китайското съдействие в региона на физкултурата и спорта през 2022-23 година се организират към 500 разнообразни спортни надпревари и мероприятия. Нашите взаимоотношения с китайските сътрудници остават на високо дипломатическо равнище, двете страни са едни от водачите в международния спорт. Уверен съм, че взаимоизгодното съдействие сред Русия и Китай ще послужи за богатството на спорта и усъвършенстването на майсторството на спортистите от двете страни ", съобщи в жанр " 80-те години на ХХ век " Матицин.
Към момента няма реакция или коментар от страна на МОК и на зимните спортни федерации за провеждането на младежките игри в провинция Чанчун.

Източник: segabg.com
 
 
 
23 Дек 20226723 Дек 20226923 Дек 2022116423 Дек 2022206023 Дек 202224823 Дек 20222042КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202278709 Дек 2022112217 Дек 2022107017 Дек 2022324
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР